Initiatieven

13.04.2022

Factcheckrubriek van Deutsche Presse-Agentur (dpa) – NL

Deutsche Presse-Agentur (dpa) is sinds zijn oprichting in 1949 het grootste persbureau in Duitsland en is wereldwijd actief. Sinds het voorjaar van 2020 is het factcheckteam van dpa actief in Nederland, Belgiƫ en Luxemburg om online desinformatie te bestrijden. De factcheckredactie van dpa werkt in drie talen (Duits, Frans en Nederlands) en is naast de Benelux ook actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het internationale team kent veel expertise op het gebied van bijvoorbeeld OSINT en internetarchieven. Kennis die dpa met veel inzet deelt binnen de factcheckredactie, het persbureau en daarbuiten. Daarnaast is het ook een geverifieerd lid van het International Fact-Checking Network (IFCN).

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief