Het BENEDMO-netwerk brengt Vlaamse en Nederlandse desinformatie-experts afkomstig uit verschillende disciplines samen, om elkaar te versterken met praktische kennis en wetenschappelijke inzichten. Maak deel uit van het netwerk

Wie onderdeel wordt van het netwerk, kan deelnemen en bijdragen aan (exclusieve) BENEDMO-trainingen, workshops, netwerksessies en congressen. Ook kunnen netwerkleden elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van desinformatie via de maandelijkse netwerknieuwsbrief.

 

NB: Deelname aan het netwerk houdt niet in dat je onderdeel wordt van het BENEDMO-consortium. Netwerkleden ontvangen dan ook geen financiële middelen uit dit project.

Wat verwachten wij van jou?

 

Als je werkzaam bent op het gebied van desinformatie, factchecking of mediawijsheid, kun je onderdeel worden van het BENEDMO-netwerk. Om de kwaliteit van ons netwerk te bewaken, hebben we drie criteria gedefinieerd waar onze netwerkleden aan moeten voldoen. Herken je jezelf in onderstaand profiel? Schrijf je dan hieronder in.

  1. Je bent een: factchecker, academicus, desinformatie-expert, journalist, mediawijsheidprofessional, mediaprofessional, developer;
  2. Je bent professioneel/systematisch bezig bent met thema’s gerelateerd aan desinformatie en factchecken;
  3. Je streeft in je werk naar onafhankelijkheid, onpartijdigheid en transparantie.

Sluit je aan bij het netwerk

Wil je geen deel uitmaken van het netwerk maar wel op de hoogte blijven van het project? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief