Het BENEDMO-netwerk bestaat uit verschillende stakeholders op het gebied van desinformatie en factchecken. Van academici tot mediabedrijven. BENEDMO zet in op een samenwerking tussen deze diverse actoren om weerstand te bieden tegen de impact en uitdagingen van desinformatie.

Word lid van het netwerk

Als BENEDMO-lid heb je toegang tot een multidisciplinair netwerk van desinformatie-experts in Nederland en Vlaanderen. Voor én door de netwerkleden worden er kwalitatief hoogstaande trainingen, workshops, netwerksessies en congressen georganiseerd, om de laatste inzichten, trends en relevante (nieuwe) tools te delen. Daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van desinformatie via onze maandelijkse netwerk-nieuwsbrief. Het is tevens mogelijk om je eigen content (denk aan een onderzoek, evenement, of ander nieuws) te promoten via deze nieuwsbrief.

Wat verwachten wij van jou?

Je bepaalt zelf hoe actief je betrokken wil zijn bij BENEDMO. Daarom vragen we in het aanmeldformulier alvast waar je interesses liggen. Herken je jezelf in onderstaand profiel? Schrijf je dan in als lid en versterk mee het netwerk.

  1. Je bent een: factchecker, academicus, desinformatie-expert, journalist, mediawijsheidprofessional, mediaprofessional, developer;
  2. Je bent professioneel/systematisch bezig bent met thema’s gerelateerd aan desinformatie en factchecken;
  3. Je streeft in je werk naar onafhankelijkheid, onpartijdigheid en transparantie.

Word lid

Wil je geen lid worden maar wel op de hoogte blijven van het project? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief