Onderzoek

28.10.2022

BENEDMO trendrapport 1 (okt. ‘22)

Alle factchecks die zijn gemaakt door BENEDMO-partners - Knack, Nieuwscheckers, VRT NWS en Factcheck Vlaanderen - en derde partijen (o.a DPA) zijn door middel van een handmatige verzameling op een rij gezet. Deze factchecks zijn vervolgens categoriseerd naar publicatieperiode, thema van de claim en oordeel van de factcheck. In het BENEDMO Trendrapport wordt met name ingegaan op de factchecks van BENEDMO-partners en, meer specifiek, ingezoomd op de checks rondom de oorlog in Oekraïne.

Lees hier de uitkomsten en achtergronden van factchecks gepubliceerd door BENEDMO-partners in het eerste jaar van de samenwerking, met een specifieke focus op de oorlog in Oekraïne: BENEDMO Trendrapport

 

 

 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief