Nieuws

10.03.2023

Toelichting n.a.v. vragen over BENEDMO-netwerk

Het BENEDMO-netwerk is gericht op kennisuitwisseling tussen factcheckers, journalisten, onderzoekers en andere professionals die systematisch werken aan thema’s en projecten gerelateerd aan desinformatie en factchecken. Het doel van dit netwerk is om relevante maatschappelijke actoren een mogelijkheid te geven om elkaar te versterken met praktische kennis en wetenschappelijke inzichten. Wie onderdeel wordt van het BENEDMO-netwerk, kan deelnemen en bijdragen aan BENEDMO-trainingen, workshops, netwerksessies en congressen om zo de laatste bevindingen, trends en/of relevante tools te delen met andere netwerkleden en informatie hierover tot zich te nemen. Ook kunnen netwerkleden elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van desinformatie via de maandelijkse netwerknieuwsbrief. 

De voorwaarden die gelden wanneer iemand deel uit wil maken van het netwerk, zijn te vinden op de pagina “Netwerk.” Deelname aan het netwerk houdt niet in dat je onderdeel wordt van het BENEDMO consortium. Netwerkleden ontvangen dan ook geen financiële middelen uit dit project.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief