Factchecks

29.03.2023

Samenwerking BENEDMO-partners rond fake gezondheidsapp Healy

Benedmo-partners VRT NWS en Pointer onderzochten samen de verkooptactiek achter het toestel Healy. Dit zogenaamd frequentietoestel zou volgens gebruikers en verkopers helpen tegen tal van medische kwaaltjes. De Healy zou microstromen je lijf insturen en zo pijn verlichten of depressies en slaapproblemen verminderen. Maar volgens artsen is het een grote en vooral dure luchtbel. Uit onderzoek blijkt dat de Healy helemaal niets doet. Toch is het apparaatje wereldwijd populair.

VRT NWS en Pointer brachten de verkoopstructuur van het toestel in kaart om te achterhalen wie er rijk wordt van de Healy ten koste van duizenden Nederlanders en Vlamingen. Ze doken in socialmediakanalen, volgden spirituele influencers, en spraken met deskundigen, topverkopers en gebruikers. Hun bevindingen ontdek je via onderstaande links.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief