Nieuws

15.06.2023

YouTube bergt strijd tegen nepnieuws over Amerikaanse verkiezingen van 2020 op (VRT NWS)

YouTube stopt met het verwijderen van filmpjes met valse informatie over de Amerikaanse verkiezingen van 2020. Dat maakte moederbedrijf Google bekend in een blogpost. "Het gevaar is nochtans niet geweken", waarschuwt professor Communicatiewetenschappen Hilde Van den Bulck, die in Amerika verbonden is aan de Drexel University in Philadelphia.

“Vandaag kondigen we een nieuwe reeks updates op YouTube aan om onze gemeenschap aan te spreken en te verdedigen”, opende een blogpost van moederbedrijf Google vorige vrijdag. “Hierbij voorzien we een thuis voor open discussie en debat tijdens het aankomende verkiezingsseizoen.¬†Twee jaar na de verkiezingen, duizenden verwijderde video’s en een verkiezingscyclus later erkennen we dat we ons beleid in een veranderd landschap moeten herzien. Ook al dijken we door het verwijderen van video’s een beetje misinformatie in, het kan als onbedoeld gevolg hebben dat we vrije, politieke meningsuiting beknotten zonder het risico op geweld betekenisvol in te perken.”

Lees hier het volledige artikel op VRT NWS.

 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief