Factchecks

30.10.2023

Overzicht Nederlandstalige factchecks rond Israëlisch-Palestijns conflict

Zaterdag 7 oktober voerde de extremistische Palestijnse organisatie Hamas een verrassingsaanval uit in het zuiden van Israël, waarbij Hamasstrijders burgers vermoordden en ontvoerden. Als reactie verklaarde Israël Hamas de oorlog. Naar aanleiding hiervan bundelt BENEDMO Nederlandstalige factchecks over het onderwerp, aangevuld met anderstalige factchecks over desinformatie die ook in het Nederlands rondgaan. Het overzicht kan je hieronder raadplegen.

Voor meer factchecks en uitleg kan je terecht bij de factcheck-partners van BENEDMO: Knack, VRT NWS, Pointer, Nieuwscheckers en Factcheck.Vlaanderen. Contacteer ons via [email protected] 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief