Tools & methodes

04.12.2023

De Club van Lelijke Kinderen

Film en opdrachten over de werking en invloed van media in een dictatuur.

In de film ‘De Club van Lelijke Kinderen’, inclusief de bijbehorende game, staat Paul, een van de kinderen die als lelijk worden bestempeld en dreigen opgesloten te worden, centraal. Paul gaat de confrontatie met de dictator aan.  In de film en opdrachten leren leerlingen over de rol van media in een dictatuur, waarbij propaganda en nepnieuws alomtegenwoordig is. Ook leren leerlingen deze vormen van misleiding te herkennen. Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn onderwerpen die aan de hand van deze film besproken kunnen worden. 

 

Materialen

Beoordeling

De onderwijs- en mediawijsheid deskundigen uit het BENEDMO netwerk waarderen de werkvorm en aansluiting op de doelgroep:

De BENEDMO deskundigen benadrukken dat het materiaal onder bepaalde omstandigheden ingezet kan worden:

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief