Nieuws

04.12.2023

De Schaal van M

Uitdagingen en opdrachten over (nep)nieuws

De Schaal van M is een initiatief van Mediawijs en Ketnet waarbij leerlingen uit het lager onderwijs (Primair onderwijs) en hun leerkrachten worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met mediawijze thema’s. Naast een wedstrijd voor kinderen om de titel ‘De Meest mediawijze klas van Vlaanderen’, staat er lesmateriaal klaar voor de 1e, 2e en 3e graad. Voor de 3e graadsleerlingen is er een pagina ingericht met oefeningen over nieuws en misleidende informatie, zoals een quiz en diverse doe-opdrachten.

 

Materialen

Klik hier om naar de website van Schaal van M te gaan

 

Beoordeling

De onderwijs- en mediawijsheid deskundigen uit het BENEDMO netwerk waarderen de werkvorm en de bruikbaarheid:

De BENEDMO deskundigen benadrukken dat het materiaal onder bepaalde omstandigheden ingezet kan worden:

 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief