Nieuws

04.12.2023

Medialogica in de klas

Afleveringen en bijhorende opdrachten om de werking van media aan de hand van grote maatschappelijke gebeurtenissen te doorgronden.

Medialogica is een programma van HUMAN over de dynamiek tussen (polititieke) instanties, media en de burgers. Aan de hand van impactvolle of veelbesproken maatschappelijke thema’s wordt deze werking en de totstandkoming van de publieke opinie inzichtelijk gemaakt.  Denk aan thema’s  zoals de coronapandemie, #MeToo, abortus en klimaatverandering. 

De afleveringen zijn op maat gemaakt en ingekort voor het onderwijs (Medialogica in de Klas). Op SchoolTV (NTR) staan 17 afleveringen van circa 10 minuten per aflevering klaar. Bij (bijna) iedere aflevering zijn een handleiding en reeks kijkvragen bijgevoegd om naar aanleiding van de aflevering met de klas te bespreken. 

Materialen

Link naar website: https://schooltv.nl/programma/medialogica-in-de-klas/ 

Beoordeling

De onderwijs- en mediawijsheid deskundigen uit het BENEDMO netwerk waarderen de bruikbaarheid en definities:

De BENEDMO deskundigen benadrukken dat het materiaal onder bepaalde omstandigheden ingezet kan worden:

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief