Factchecks

27.03.2024

Browser plugin to search for Dutch/Flemish fact-checks

Tool gericht op iedereen die wil factchecken. Met deze tool, ontwikkeld door Bellingcat, kan je een claim snel doorzoeken op bestaande fact-checks.

Het is handig om snel te kunnen nakijken of bepaalde claims al gefactcheckt werden. Met deze tool kan je een stuk gemarkeerde tekst hierop vlot doorzoeken. Door op de plug-in te klikken zal de tool in een Nederlands/Vlaamse database zoeken naar semantisch relevante fact-checks en deze rechtstreeks tonen. Zo kan je eenvoudig zoeken naar een bestaande fact-check, of je dat nu doet om claims te vinden of om de nieuwswaarde ervan te evalueren. Je kan de extensie toevoegen aan je Chrome-browser op benedmo-fact-check-finder.

 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief