EDMO Online Training: “The InVID-WeVerify verification toolbox”

Op donderdag 8 juni 2023, 11:00-12:30 CEST, zal het European Digital Media Observatory (EDMO) een online opleidingsmoduleover “De InVID-WeVerify verificatie toolbox” aanbieden. Deze training is georganiseerd in samenwerking met het Observatoire de l’Information et des médias (DE FACTO), de Ireland Hub en het vera.ai project.

Tijdens de training leren deelnemers hoe ze de InVID-WeVerify verificatie toolbox kunnen gebruiken, inclusief de geavanceerde tools voor fact-checkers, journalisten en onderzoekers die desinformatie bestrijden. Er zullen recente voorbeelden worden besproken waarbij deze plugin desinformatie heeft ontkracht en deelnemers kunnen vragen stellen over de functies en de roadmap voor de ontwikkeling van de plugin. Nieuwe tools zullen worden gepresenteerd, waaronder het exporteren van visuele bewijzen van vervalsing in zowel GIF als MP4 (video) formaat die kunnen worden geïntegreerd in fact-checks of verspreid op sociale netwerken.

Doelgroep
De training staat open voor belanghebbenden die zich inzetten voor het bestrijden van desinformatie, waaronder journalisten, factcheckers en overheidsvertegenwoordigers. Verdere edities van deze trainingsmodule zullen regelmatig worden herhaald.

Trainers
Denis Teyssou | InVID-WeVerify plug-in, Agence France-Presse
Prof. Kalina Bontcheva| Sheffield University

De training zal in het Engels zijn.

 

schrijf je hier in

Bekijk al onze evenementen.

08.06.2023

EN

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de nieuwsbrief